Италианската футболна федерация започва да тестува всички играчи от лигите на страната в началото на май, съобщи шефът на организацията Габриеле Гравина прeд "Скай спортс Италия".

Идеята е след тази дата да се мисли за подновяване на тренировките и евентуално стартиране на шампионата на Серия А и останалите. Сезонът е спрян за неопределено време. От елита остава да се доиграят 12 кръга.

"Ще довършим първенството когато това стане възможно, заяви Гравина. - Скоро ще имаме среща и ще стартираме процеса. Надявам се, че ще започнем с тестовете в началото на май. Играчите с негативни тестове ще могат да подновят тренировки. Ще играем ли през лятото? Целта ни е да довършим сезона, не сме си поставяли крайни срокове."

Италия е сред най-засегнатите от коронавируса. А Серия А е най-интересна от големите първенства - за титлата се борят лидерът и шампион "Ювентус", "Лацио" и "Интер".

Преди дни президентът на "Бреша" Масимо Челино заяви, че отборът може да се откаже от мачовете си до края, ако първенството се поднови. Тимът е пред изпадане.

Германия е първата страна, която започна да охлабва мерките и позволи на отборите да започнат тренировки на малки групи.

В последните дни се заговори, че скоро УЕФА ще препоръча първенствата да приключат през юни и юли, а евротурнирите през август - по съкратена процедура с по един мач на неутрален терен.