Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу поиска от ръководителя на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин да разгледа въпроса за търсене на наказателна отговорност от представители на властите на някои чужди страни, взели решения за разрушаване на паметници на загинали съветски граждани, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Става дума за случаите на премахване на паметници, свързани с Втората световна война, отбелязва Асошиейтед прес.

В писмото на Шойгу до Бастрикин се говори за зачестили напоследък опити на длъжностни лица на редица чужди държави "да фалшифицират историческата истина за решаващия принос на Съветския съюз за разгрома на фашистките окупатори" по време на Втората световна война, за взимане на решения за разрушаване на паметници на съветски граждани.

Като пример се дава демонтирането в Прага на паметника на съветския маршал Иван Конев.

На 7 април руският президент Владимир Путин подписа закон за изменения в Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс на Русия, който позволява да се търси наказателна отговорност за "унищожаване или повреждане на мемориални съоръжения, увековечаващи паметта на загинали в защита на Отечеството", предаде ТАСС.

Наказанието е до пет години затвор.

Ключови думи

Коментари

Ако можеха

щяха да вкарат пак в затвора бившите страни от "социалистическия лагер".

....

Бряяяяяяя! Ти да видиш! Съветските паметници в чужбина да не са руска юрисдикция, че могат да налагат такива санкции за демонтирането им?
 's picture

Pen40

Българин с топки

има ли? Има ли някой, който точно сега да срине моча в София, альоша в Пловдив и онова грозилище във Варна ЕДНОВРЕМЕННО!

ПДЧ

След това съобщение, сега е перфектния момент да бъдат демонтирани съвецки паметници от целия бивш източен блок.

Ха-ха

Ех, русяне, хуйня блять!
 's picture

Бобо

ватники режут веники

Азиатските орки май имат мерак да нападнат Чехия отново ..... вечните мераци на мародерите .
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

А какво да правим с най

А какво да правим с най-грандиозният паметник изграден от Русия - Паметникът на Руската НАГЛОСТ? И него ли да съхраним?
Влади Кирилов's picture
Влади Кирилов
Нркадърник

възхитително е

чувството на имперско превъзходство на руснаците, демонстрирано на фона на голия им з@дник....

Първо - няма как Общинския

Първо - няма как Общинския съвет в София да бъде закаран в Русия в затвора! И ВТОРО - Община София може да модифицира МОЧА от Паметник са съветската армия в Паметник на Втората световна война. Като махне оня с Шпагина и сложи фигури на войници от Коалицията САЩ, Британия, Франция и СССР. А отстрани - други барелефи за битки от всички фронтове. И готово!

Среден пръст за ботоксовия гном

И ка собствено Путлер ще вкара в затвора разрушителите на съветски паметници в чужбина? Ще прати зелените човечета? Подполковника страда от мания за величие. Защо не вземе да се погрижи за мужиците и да ги свали от печките, а е тръгнал да брани останките от империята на злото. Има една малко мръсна сентенция, че дяволът като няма работа си чука децата.

Ах недей!

Тези съвсем полудяха. Издали са заповед до всички земни кълбета. От тук - то края на света и обратно.

"...увековечаващи паметта на

"...увековечаващи паметта на загинали в защита на Отечеството..."Да попитам " до кой момент загиналите са защитавали Отечеството ?Ако не са били спрени сигурно щяха да го "защитават" до Ламаша ?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.