Красивата британска актриса Кийра Найтли получи истинско признание за таланта си - тя бе поканена и ще дебютира на Бродуей в спектакъла "Терез Ракен" по едноименния роман на френския класик Емил Зола. Премиерата на постановката е планирана за 2015 г., съобщава BBC News. Текстъ на Зола е адаптиран за театъра от англичанката Хелън Едмъндсън.

За пръв път на театрална сцена звездата от "Карибски пирати" излезе през 2009 г. в Лондон, където игра в спектакъла "Мизантроп" по Молиер. През 2011-а Кийра игра и в постановката "Детски час" по Лилиан Хелман. 

В същото време обаче актрисата не зарязва реалния си приход на средства - киното. Този ноември излиза филмът "Имитационна игра" за математика Алън Тюринг, в който Найтли изпълнява една от главните роли.

Класиката "Терез Ракен" неведнъж е поставяна в театъра и екранизирана. Самият роман на Зола е публикуван през далечната 1867 г. В него се разказва "история за любов, страст, предателство и вина", казва драматуржката Хелън Едмъндсън. Найтли играе главната роля на Терез - млада жена, рано останала без родители, израсла под надзора на властната си леля и насила омъжена за егоистичен братовчед. В края на краищата тя започва връзка с приятел на съпруга си, което, естествено, не довежда до добър край.