Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на Венецуела смята да мобилизира армията на страната с цел да се бори срещу "престъпните групировки, финансирани от САЩ и Колумбия", които искали да го свалят от власт с преврат. 

Новината съобщи самият той в своя туитър акаунт.

 

 

"Отхвърлям всички групировки, финансирани от Колумбия и САЩ, които се опитват да разрушат стабилността на нашата родина, защото смятат, че могат да използват пандемията от коронавирус за извършване на терористична дейност и преврати."

Мобилизацията е част от вече активните учения по т.нар. от него Боливарийски щит. Те стартираха в средата на февруари и са част от пропагандната вътрешна война на Мадуро в опит да заздрави позицията си в страната. 

Припомняме, че САЩ обвини президента на Венецуела в наркотероризъм и обяви награда от 15 млн. долара за информация, която може да доведе до неговото задържане. 

Малко след това пък Мадуро поиска международна помощ заради опитите, по неговите думи, на САЩ да го арестуват.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.