Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

УЕФА изпрати писмо до всичките си 55 федерации членки първенствата им да се доиграят, а не да се прекратяват. Това може да става дори през юли и август, съобщава Асошиейтед прес, като публикува и пълния текст.

Документът е подписан от президента на УЕФА Александър Чеферин, от шефа на Асоциацията на европейските клубове Андреа Аниели и от Ларс-Кристер Олсон, който оглавява европейските лиги.

Той е разпратен часове след като белгийската лига реши да предложи на общо събрание на федерацията местното първенство да бъде прекратено и "Брюж" да бъде обявен за шампион кръг преди края на редовния сезон. Окончателното решение за това ще бъде взето на 15 април.

УЕФА и партньорите ѝ обаче предупреждават, че ако дадена страна направи това, рискува тимовете ѝ да не бъдат допуснати до европейските клубни турнири. Централата специално обръща внимание на това всичко да се решава на терена и първенствата да приключват на базата на записаните там резултати. Не бъде ли изпълнено това, се поставя под съмнение спортният начин на класиране за турнирите.

"От изключително значение е дори подобна криза като тази епидемия да не възпрепятства това нашите състезания да се решават на терена според правилата и титлите да се печелят на базата на резултатите. Точно това трябва да осигурим, докато съществува и последната възможност то да бъде сторено", се казва в писмото от УЕФА.

Препоръката за довършване на първенствата беше дадена още преди два дни, когато УЕФА направи поредно видеоконферентно заседание. А писмото от снощи може да промени плановете на БФС.

След въпросния конферентен разговор изпълнителният директор на централата ни Борислав Попов предположи, че сезонът в efbet Лига се очертава да бъде завършен след изиграване на последните два кръга от първата фаза и без втората, в която тимовете се разделят.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.