Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео е обещал на българския премиер Бойко Борисов, че страната ни „ще е сред първите“, с които американците ще споделят бъдещата ваксина срещу COVID-19, съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Двамата са разговаряли по телефона и станало ясно, че „учени и специалисти от САЩ разработват ваксина срещу вируса“.

Борисов и Помпео обсъдили мерките, които всяка от страните прилага, за ограничаване на заразата. Министър-председателят представил „успешната реорганизация на българската индустрия, която от седмици произвежда защитни облекла, шлемове, очила и маски“. Той подчертал, че облеклата отговарят на сертифицирани стандарти и изисквания за всички, работещи пряко с коронавируса.

Борисов разказал и за „приетия от правителството пакет от социално-икономически мерки в подкрепа на работодателите и работниците“, като подчертал, че страната ни „полага усилия да се запази заетостта на всеки гражданин“.

„Като мине времето на пандемията, България, Европа и САЩ, които споделят еднакви демократични ценности и свободи на гражданите, заедно като стратегически партньори ще измъкнат държавите си от икономическата криза вследствие на коронавируса“, казал в телефонния разговор Майк Помпео.

Именно докато двамата с Борисов обсъждали лекарствата, медицинските консумативи и тестовете за диагностика на COVID-19, Помпео обещал за ваксините, става ясно от прессъобщението на МС. Борисов пък поискал комплекти за тестове по метода PCR.

Двамата се съгласили, че „всички страни са длъжни да продължат борбата с пандемията чрез взаимопомощ и тясно сътрудничество при обмен на успешни практики в лечението."

„Всяка държава има свои опит и знания, но ако споделяме заедно ефективните мерки ще се справим по-бързо в битката с пандемията“, заявил още премиерът Борисов.

Коментари

Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

Вакса

Американите нямат за техните хора лек, ще рздават - само празни обещания - в стил Тръмп.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.