Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бъдещите министри в кабинета, който все още се договаря, ще получават месечна заплата от 3361,8 лв., предаде Дарик радио. По закон за труда си членовете на правителството взимат сума, равняваща се на 130% от възнаграждението на депутатите.

След старта на 43-тото Народно събрание идната седмица законотворците ще се разписват за 2586 лв. месечно. Според парламентарния устав основното им възнаграждение се равнява на три средни заплати за обществения сектор и се преизчислява на всяко тримесечие, като за база се вземат данните за последния месец от предходното тримесечие.

Най-актуалната информация на НСИ сочи, че през юни средната заплата в обществения сектор е била 862 лв., а данните за септември ще станат ясни едва следващия месец.

Дали депутатските заплати ще бъдат отново замразени, каквато бе практиката от 41-вия парламент насам, все още не се знае.

Бъдещите министри ще стартират работа с по-високи с 507 лв. заплати. Членовете на правителствата „Борисов“ и „Орешарски“ се разписваха за 2854,8 лв.

Ключови думи

Коментари

Бай Хуйчо

Значи как стоят нещата- при министрите няма значение дали работят по-добре или не, просто заплатата зависи от депутатската, като и тя няма нищо общо с количеството и качеството на положения труд а се определя от данните на НОИ за срудната заплата в обществения сектор. Та искам аз да попитам тая измет политиците, що не направят и пенсиите да се индексират по тоя начин? Защо те не индексират своите заплати по т.нар "швейцарско правило" ами го правят с пенсиите? А отговора е много прост - щото ние сме много прости и ги търпим!Хак да ние!!!

Ivan 25

Интересно е дали ще могат да си плащат тока с тези заплати?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.