Григор Димитров е направил дарение на хасковската болница - респиратори и друго медицинско оборудване, призна самият той в Шоуто на Николаос Цитиридис по бТВ. Най-добрият ни тенисист изрази надежда, че техниката ще пристигне скоро.

Димитров и германският му треньор са в Калифорния, където прекарват времето си в карантината. Сезонът в тениса беше отменен до юни, а следващата седмица ще бъде взето решение и за турнира "Уимбълдън", след като "Ролан Гарос" беше преместен за есента.

"Съединението прави силата, тази фраза винаги много ми е харесвала, имах я на телефоните си, каза Григор, помолен да отправи послание към българите. - Сега е важното да сме сплотени. Когато печеля, винаги съм чувствал, че печели България. Българите имаме силен дух, ще се справим заедно и ще излезем по-силни от тази ситуация."

Григор повече от месец е в Америка - той се готвеше за турнирите в Индиън Уелс и Маями, когато започнаха да се налагат извънредни мерки. Тези надпревари първи бяха отменени, а Димитров сега не може да се прибере в Европа.

Гришо носи брада, той каза, че се е обзаложил с приятели кой ще пусне най-дълга до края на карантината. Беше усмихнат и в отлично настроение, показа от телефона си луксозния комплекс, в който живее и тренира. Пазарува по много веднъж на две седмици, а преди да се затегне положението е успял да се позабавлява със спортни коли на писта и по завои в планински път. 

"Дано това премине по-бързо, рече Димитров. - В такива ситуации си давам сметка какво означава тенисът за мен. В този спорт винаги има следваща седмица и ние сме облагодетелствани в това отношение, но тенисът сега не е най-важното. Важно е да сме позитивни. Трудно е, защото сме свикнали на друг начин на живот. В момента дори не гледам на себе си като на тенисист, а като на човек. Това е време, в което можем да се обърнем към себе си и най-близките си хора."

Най-добрият ни тенисист тренира през ден. Той обмисля в следващите дни да се запише на бизнес курс в "Харвард" - онлайн. Отдавна е имал желание да го направи и е любопитен какво ще излезе.

Димитров се е обадил на Фабио Фонини, за да му изкаже подкрепа за все още неравната битка на Италия с коронавируса.

В тениса предстои да се вземе решение какво ще се случи с този сезон, но това може да се случи не преди справянето с вируса. Точки, турнири, компенсации - тези неща трябва да се решат от ATP и играчите, не не са важните за момента, обясни бившият №3 в света.

На мястото, където се намира Гришо - в пустинята, мерките не са най-тежките, той и треньорът му все още могат да се разхождат, а и имат площи с малко хора, където го правят свободно.

Той говори още за свободно време, за сърф, за коли, за това, че няма жена до себе си в момента... И за близките си, с които разговаря всеки ден и няма търпение да се върне при тях. Радва се, че те са добре.