Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

6 милиона защитни медицински маски, предназначени за германските лекари, са изчезнали от летището в Кения. Маските са поръчани от германската армия и е трябвало да бъдат натоварени в самолети за Германия в Кения. Те са и първата партида от поръчка в двуцифрен милион за Германия. Лекарите в страната разчитаха на тях, тъй като в Германия също вече няма защитни материали за лекари, а полицията работи почти незащитена. Маските трябваше да пристигнат на 20 март.

Пратката е изчезнала на митниците в Кения и не е ясно какво е станало с нея. Или е открадната там, или производителят е намерил по-високи цени за маските и изобщо не я е пратил, коментират германските медии.

Какъв ще е ефектът върху здравеопазването в Германия в момента от изчезването на 6 милиона маски все още не може да се прецени. „Във всеки случай става дума за нещо по-сериозно от неприятност“, коментираха и специалисти от Бундесвера.

Бизнесът със защитни медицински маски в цял свят се е превърнал в златодобив. Цените им са се повишили многократно и някои ги търгуват като редки подправки.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.