Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е под нарастващ натиск заради бързия ръст на броя на заразените с коронавируса в страната и недостига на маски, апарати за обдишване и болнични легла, предаде ДПА, цитирана от БТА.
Губернаторът на щата Ню Йорк Ендрю Куомо призова федералното правителство на пресбрифинг незабавно да се позове на Закона за производство за отбранителни нужди, който задължава частния сектор да произвежда стоки.

"Наредете да се произвеждат маски, защитни облекла и респиратори", каза той, като посочи, че цените на тези артикули рязко скачат на свободния пазар.

В този щат вече са потвърдени над 15 000 случая на заразени с COVID-19, което е половината от общия им брой в САЩ. В цялата страна досега са починали 374 души от инфекцията.
Пийт Гейнър - шеф на федералната агенция за извънредни ситуации, бе притиснат по телевизиите Си Ен Ен и Ей Би Си и не можа да отговори, когато бе запитан кога ще има доставки на хирургични маски за болниците, лекуващи заразени хора.
Куомо каза, че иска да удвои броя на болничните легла и отменя от сряда всички планови операции, за да освободи места. Той призова армията да се включи в изграждането на полеви болници.
А кметът на град Ню Йорк Бил де Блазио каза, че в града има над 8000 заболели от COVID-19 и предупреди, че само след 10 дни там ще се почувства остър недостиг на базисни медицински продукти. Той също призова Тръмп да организира производството им.

"Април ще бъде много по-лош от март, а май - по-лош от април. Това е истината", каза той пред Си Ен Ен.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.