Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Русия ще изпробва методите на телемедицината при прегледите на пациенти, за които има съмнения, че са носители на COVID-19, съобщава бизнес порталът РБК. Депутати от управляващата партия "Единна Русия" се готвят да внесат законопроект за целта, който предвижда онлайн диагностика.

Предложението цели да се избягват прегледите лице в лице, при което има риск лекарите да се заразят.

Управляващите са готвят да предложат мерки и за финансова подкрепа на медиците, които са на първа линия в борбата срещу вируса.

В Италия вече са пристигнали седем военнотранспортни самолета Ил-76 с помощ от Русия, предаде още РБК. В близките дни се очакват още два.

За оказването на помощта руският президент Владимир Путин и италианският министър-председател Джузепе Конте са се разбрали в телефонен разговор на 21 март.

Куба също изпрати лекарски екип в помощ на италианските медици.

Италия е най-тежко засегната от пандемията европейска страна и тази с най-много смъртни случаи в света. Тази сутрин там имаше 59 138 заразени, 5476 починали и 7024 оздравели.

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Кашпировски?

Кашпировски?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.