Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Почти в цяла Европа не се играе футбол и въобще никакъв друг спорт. Само Сърбия остана, но там мачовете от местната Суперлига поне минават без публика. Дори първенствата на Русия, Украйна и Турция - последните "издръжливи", са спрени почти до средата на април. 

Вчера обаче започна шампионатът на Беларус. Играха се мачовете "Енергетик БГУ" (Минск) и БАТЕ Борисов (3:1) и "Шахтьор" (Солигорск) - "Торпедо Жолино" (0:1). Днес и през уикенда първият кръг продължава.

Двубоите вчера бяха изгледани от по няколстотин зрители.

Президентът на футболната федерация на Беларус Владимир Базанов заяви пред официалния сайт на организацията, че не вижда причина да се отлага старта на сезона при “едва” 51 случая на заразени с коронавирус.

“Защо да не започваме първенството? Да не би страната да е в извънредно положение? Не се намираме в критична ситуация, така че решихме да започнем шампионата по график”, каза Базанов.

Той допълни, че не вижда смисъл да забранява на феновете да посещават стадионите:

“Да, много мачове в Европа се изиграха пред празни трибуни. Но тогава много фенове се събират пред стадиона, така че няма смисъл. Ако сте следили внимателно последния сезон, знаете, че аз посещавам мачовете редовно. Планирам да гледам три срещи от първия кръг.”

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.