Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американският щат Калифорния издаде заповед 40-те му милиона жители да "си останат вкъщи", предаде Ройтерс, цитирана от Фокус. Вашингтон пък предупреди американците да се завърнат у дома, или да останат в чужбина за неопределено време.  Броят на смъртните случаи от новия коронавирус в страната достигна 200.

Директивата на губернатора Гавин Нюзом, която влиза в сила веднага, отбелязва най-голямата и строга мярка в САЩ при влошаващата се криза в общественото здраве, породена от избухването на COVID-19. Според Нюзом той може да зарази повече от половината щат в рамките на осем седмици.

"Мога да Ви уверя, че домашната изолация не е предпочитания ми избор, знам, че не е и Ваш, но е необходим", сподели той по време на пресконференция, предавана на живо в социалните мрежи.

Нюзом допълни, че жителите "все още ще могат да извеждат децата си навън, като запазват социална дистанция". Ресторантите все още ще извършват доставки по домовете.

"Все още може да разхождате кучетата си", изтъкна той.

Докато властите увеличават мерките за предотвратяване на разпространението на вируса, Вашингтон може да обяви ограничения за пътуване през границата между САЩ и Мексико веднага след петък, като ограничи преминаването до основните пътувания, заявиха двама служители, информирани по въпроса. Чрез подобна мярка в сряда бе затворена границата с Канада.

В момента в САЩ са затворени училища и търговски обекти, а милиони са принудени да работят от вкъщи, докато други направо губят работата си. Държавният департамент на САЩ предупреди гражданите, че ако пътуват в чужбина, "вашите планове за пътуване може да бъдат сериозно нарушени и може да бъдете принудени да останете извън Съединените щати за неопределен срок".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.