Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американският президент Доналд Тръмп официално обяви извънредно положение в САЩ на пресконференция в Розовата градина на Белия дом, предаде "Ню Йорк таймс". Държавният глава съобщи, че само по този начин могат да бъдат инвестирани 50 милиарда долара, за да се забави разпространението на заразата COVID-19.

 По думите му тази мярка ще „освободи пълната мощ на федералното правителство“.

"Тази мярка ще спаси безброй животи. Но това е само началото на това, което предстои да направим. Вече сме в нова фаза. Имаме стари правила, които работят при определени ситуации, не при такива. Сега ги нарушаваме", сподели президентът.

Тръмп обяви още, че ще се повишат възможностите за тестване за коронавирус, но според него американците не бива да бързат да се тестват.

"Не искаме хората да се тестват, ако смятаме, че не бива да го правят", сподели той пред журналисти в Розовата градина.

Президентът изтъкна, че за справяне със заразата ще предостави на здравния министър Алекс Азар правомощията да нарушава федерални регулации и закони, като това ще даде на лекарите "гъвкавостта" да лекуват пациентите.

"Съгласно наредбата във всеки щат ще бъдат организирани извънредни оперативни щабове (...). Работим усърдно с много щати, включително и с Ню Йорк."

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.