Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мишел Барние, главният преговарящ на Европейската комисия за "Брекзит", е дал положителна проба на теста за новия коронавирус, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Самият Барние съобщи това в туитър и успокои хората за здравословното си състояние.

"Резултатът от теста ми е положителен. Чувствам се толкова добре, колкото е възможно. В стриктна изолация вкъщи. Добре съм, в добро разположение на духа съм", написа 69-годишният Барние в туитър.

 

Преговорите между ЕС и Великобритания за бъдещите отношения продължават, уточни днес говорител на Европейската комисия, предаде БТА.

Той отбеляза, че двете страни вчера са представили писмените си преговорни становища, които сега са подложени на оценка.

По думите му преговорите може да продължат, дори в епидемична обстановка, стига британската страна да има желание.

Преговорните екипи остават постоянно във връзка, каза още говорителят.

Той допълни, че след като Барние е съобщил за заразяването си, ще бъде изследвана и председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен.

Засега тя няма признаци на заболяването. Фон дер Лайен се е срещала с Барние за последен път преди около две седмици, уточни говорителят. По неговите думи всички служители на ЕК, които са били около Барние, са били посъветвани да предприемат необходимите мерки. Засега работата продължава нормално.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.