Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Амазон" (Amazon.com Inc) обяви, че ще наеме 100 000 складови работници и разносвачи в САЩ, за да се справи със силното нарастване на онлайн поръчките, след като много потребители си останаха у дома и прибегнаха до пазаруване в мрежата, за да покрият нуждите си в периода на епидемията от коронавирус, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Също като "Амазон" и американски вериги супермаркети се опитват да назначат персонал и да изпълняват поръчки по интернет. Те се обръщат към хора от ресторантьорския, туристическия и развлекателния бизнес, които внезапно останаха без работа заради коронавируса.

За да привлече нови служители, водещата компания за онлайн търговия ще прибави 2 долара към сегашната си минимална надница от 15 долара на час до края на април. Служителите във Великобритания и други европейски страни ще получат подобно увеличение. Допълнителното заплащане се очаква да струва на компанията над 350 милиона долара.

"Амазон" е вторият по големина американски работодател с близо 800 000 души персонал в световен мащаб, припомня АП.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.