Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Около 60 на сто от американците са "много" или "донякъде" притеснени, че те самите или член на семействата им може да бъде изложен на зараза с новия коронавирус, в сравнение с 36 на сто през февруари, показва проучване на Галъп, цитирано от Ройтерс.

Проучването е проведено в интервала от 2 до 13 март, скоро след откриването на първия потвърден случай на бързо разпространяващия се вирус на територията на САЩ.

Доверието в способността на правителството да реагира на епидемията е спаднало рязко. 61 на сто от американците са "много" или "донякъде" уверени в способността на правителството да реагира на епидемията. Това е спад от 16 на сто в общественото доверие спрямо февруари.

Първоначално Тръмп омаловажи опасността, свързана с епидемията, но миналата седмица обяви извънредно положение и вчера призова американците да избягват събирания с повече от 10 души и да спрат повечето социални дейности за 15 дни, за да помогнат за спиране на разпространението на заразата.

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.