Тервел Пулев беше изненадан от представител на Световната антидопингова агенция (WADA), дошъл специално в София - в клуба на братя Пулеви, недалеч от мол "Парадайз".

Допинг тестовете по принцип се правят изненадващо, но сегашният момент е доста деликтен - в цял свят движението на хора се ограничава. Логично и спортният живот е замрял.

"Днес сутринта в 8:00 ч. бях стриктно проверен от WADA (Световната антидопинг агенция) независимо от мерките, които са взети в световен мащаб в борбата с пандемията COVID-19. Независимо че спортни мероприятия са абсолютно спрени и забранени.

Но аз се радвам, че съм обект на контрол, и с удоволствие съдействах", пише Тервел във фейсбук.

Кубрат и Тервел Пулеви са затворили клуба си заради извънредните мерки срещу коронавируса, но се оказа, че двамата продължават да ходят там и да тренират всекидневно. Кобрата публикува видео от крос на Витоша.

 

Днес сутринта в 8:00 ч. бях стриктно проверен от WADA (Световната антидопинг агенция), независимо от мерките, които са...

Публикувахте от Тервел Пулев / Tervel Pulev в Понеделник, 16 март 2020 г.

 

Междувременно все повече се говори за отмяна и на мача на Кобрата срещу Антъния Джошуа за световната титла в тежка категория на 20 юни в Лондон. В момента масово се отменят или отлагат спортни събития на най-високо ниво.

В Лондон сега тече олимпийска квалификция по бокс, в която участват и наши състезатели. Във Великобритания обаче мерките още са по-леки в сравнение с континента. Пък и този турнир събира значително по-малко публика, отколкото ще привлече сблъсъкът Джошуа-Пулев - около 70 хиляди души на стадион "Тотнъм Хотспър".