Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Италианската футболна федерция призова УЕФА да отмени Евро 2020 заради инфекцията с COVID-19. Утре европейската футболна централа ще проведе конферентен разговор с всичките си членове (федерции), водещите клубове и синдиката ФИФпро.

И се очаква да вземе решение не само за финалите, а също така за турнирите и да даде насоки как и кога да завършат вътрешните първенства.

Още преди дни стана ясно, че вариантите за Евро 2020, което трябва да премине в 12 града (полуфиналите и финалът са в Лондон), са два - да премине през декември или да е по същото време (12 юни - 12 юли) през 2021 г.

Мачът на откриването на 12 юни трябва да е на стадион "Олимпико" в Рим - между Италия и Турция.

"Предлагаме на УЕФА да отмени Евро 2020, заяви шефът на италианския футбол Габриеле Гравина пред телевизия "Спортмедисет". - Ще се опитаме да завършим сезона в Серия А, защото така ще е честно и коректно към клубовете, на които ситуцията сега коства инвестиции и жертви."

Последното е тема № 1 в спортната преса в Европа тези дни. В Италия три отбора се борят за титлата - "Ювентус", "Лацио" и "Интер". В Германия също е оспорвано, както и в Испания, където "Барселона" и "Реал" са се вкопчили в битка.

В Англия "Ливърпул" е почти сигурен шампион, но има въпросителни около четвъртото място и изпадащите. Обсъждат се варианти първенствата да бъдат прекратени и да се обявят крайни класирания сега, но се умува и да приключат по съкратена процедура.

Има и гласове за анулирани, но те едва ли ще бъдат чути.

За евротурнирите също се говори за съкратен финал с мачове на неутрален терен.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.