Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След продължителен престой в реанимация днес е починал 74-годишният мъж, хоспитализиран в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", съобщи Министерство на здравеопазването.

Пациентът беше приет в лечебното заведение в тежко здравословно състояние на 8 март. Той е страдал от тежки хронични белодробни проблеми. След провеждане на лабораторни изследвания за новия коронавирус резултатите бяха положителни.

Той е вторият починал от инфекцията - след неговата 66-годишна съпруга, която първа постъпи в болница. Тя издъхна на 11 март, след като беше първият случай на CОVID-19 в София.

В България установените случаи на заболяването остават 31, вчера бяха регистрирани 8 нови. В Плевен вече са три.

От установените вчера болни пациенти 3 са хоспитализирани в болници, останалите са с леки или много леки симптоми и са в домашни условия под карантина.

От общия брой на пациентите, заразени с коронавирус, 10 болни нямат никакви симптоми. Останалите са с леки, включително първите пациенти Габрово и Плевен.

България от вчера е в извънредно положение - до 13 април. Затворени са големите търговски и увеселителни комплекси, нощните заведения, училищата, има ограничения за пътуване в чужбина.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.