Цветана Пиронкова официално обяви, че се завръща в тениса. Бившата ни първа ракета при дамите не е играла от 6 юли 2017 г. - на "Уимбълдън". В последните дни на същата година тя заяви, че ще става майка.

На 28 март 2018-а Пиронкова роди момче. Оттогава отглеждаше детето си и се занимаваше с моден бизнес.

Съобщението на Пиронкова гласи следното:

"Здравейте, скъпи приятели!

Бих искала да споделя с вас една вълнуваща новина. От близо 3 месеца провеждам активна подготовка, с цел участие на турнирите от веригата на WTA през този сезон. Не беше лесно да взема това решение, имайки предвид мащаба на предизвикателството. 

Все още има десетки въпросителни и неизвестни, с които е необходимо да се съобразя и справя, но това, което е най-важно, е че имам любовта и подкрепата на семейството си.

Скоро ще споделя и кратка програма на първите турнири, на които планирам да участвам. Благодаря ви за вниманието и подкрепата, които ми дарявате вече повече от 15 години, означават наистина много."

 

Здравейте, скъпи приятели! Бих искала да споделя с вас една вълнуваща новина. От близо 3 месеца провеждам активна...

Публикувахте от Tsvetana Pironkova в Сряда, 11 март 2020 г.

 

Цветана Пиронкова е най-успешната ни тенисистка след сестри Малееви. Най-големите й постижения са полуфинал на "Уимбълдън" и четвъртфинал на "Ролан Гарос". На 6 юли 2017 г. загуби от Королина Вожняцки на "Уимбълдън" и оттогава не е излизала на корта за турнир.

Неин съпруг е бившият бившият футболист на "Локомотив" (Пловдив) Михаил Мирчев.