Утрешният първи осминафинал от Лига Европа между "Севиля" и "Рома" е отложен от УЕФА. Причината е, че италианският тим не успя да замине за Испания - местните власти отказаха да го приемат заради забраната на полети от и към Италия.

Имало е преговори на правителствено ниво да се направи изключение за аероплана на "вълците", но те не са довели до нищо. УЕФА също е опитала безуспешно да убеди Мадрид. Така не е ясно кога ще се играе срещата.

УЕФА отложи още един двубой от Лига Европа, след като президентът на испанския "Хетафе" Анхел Торес пък заяви, че тимът няма да замине днес за Милано за сблъсъка с "Интер". Заявлението бе направено пред "Онда Серо" и е цитирано от всички медии в страната. Така футболната централа се намеси и по този казус.

Срещата трябваше да се играе без публика на стадион "Сан Сиро", но Торес не прие и този вариант, тъй като Италия е под карантина заради коронавирус, а инфекцията е най-силно разпространена в област Ломбардия, най-големият град в която е Милано.

В предишния кръг на надпреварата "Интер" прие "Лудогорец" при закрити врата, а българският тим остана затворен няколко дни в София при завръщането си. Тогава Апенините още не бяха блокирани с решение на правителството.

"Помолихме УЕФА да намери алтернатива за мача ни с "Интер", рече босът на "Хетафе". - Не искаме целият фокус около мача да е свързан с коронавируса, не е необходимо това да се случва. Ако се налага да понесем служебна загуба, така да бъде. Няма да съм този, който ще подложи отбора на риск. Много сме развълнувани от това, че достигнахме до тази фаза и срещаме "Интер", но сме взели решение."

Тази вечер се играят още два мача от Шампионската лига: "Ливърпул" - "Атлетико" (Мадрид), 0:1 в първия мач, и "Пари Сен Жермен" - "Борусия" (Дортмунд). Този в Париж ще се играе без публика на стадиона. На германска земя "Борусия" спечели с 2:1.

На празни трибуни ще преминат много от срещите в Лига Европа в четвъртък: "Волфсбург" - "Шахтьор", "Олимпиакос" - "Уулвърхемптън", ЛАСК (Линц) - "Манчестър Юнайтед", "Байер" (Леверкузен) - "Глазгоу Рейнджърс"... Това касае и Шампионската лига идната седмица.

Коронавирусът вече обърка и футболът в Обединеното кралство. Тази вечер трябваше да се играе отложен мач от Висшата лига - "Манчестър Сити" - "Арсенал". Това няма да се случи и причината е признанието за заболяване с Covid-19 на собственика на "Олимпиакос" и "Нотингам Форест" Евангелос Маринакис.

Той обяви това вчера в социалните мрежи. Оказа се, че босът е бил в контакт с играчи на "Арсенал" по време на реванша от Лига Европа между "топчиите" и "Олимпиакос" в началото на март. След срещата, в която атинският гранд сензационно елиминира лондонския, Маринакис е бил в контакт с играчи и на домакините.

Те вече минават изследвания, както и всички, свързани с "Нотингам Форест" и "Милуол" - гъркът е посетил този сблъсък в петък. "Арсенал" обяви 14-дневна карантина за всички, които са били близо до бизнесмена, с официално съобщение.

Мениджърът на "Манчестър Сити" Пеп Гуардиола призова мачове да се отлагат, вместо да се играят без публика.

Испанската Ла Лига постанови мачове на празни стадиони поне в следващите две седмици. Може обаче да се стигне и до пълна забрана.

А първенството на Италия може и да не завърши. Такава хипотеза вече обсъжда футболната федерация на страната, след като до 4 април са спрени всички спортни събития на Апенините.

На 23 март федерацията ще обсъжда сценарии как да приключи Серия А, обяви шефът й Габриеле Гравина.

Българските мачове също ще преминат при закрити врата - до второ нареждане.