Евангелос Маринакис, собственикът на английския "Нотингам Форест" и на гръцкия гранд "Олимпиакос", сам признава в инстаграм, че е болен от коронавирус, пише "Гардиън". 

"Последният вирус ме навести и се чувствам длъжен да кажа това на хората, гласи постът на мултимилионера. - Чувствам се добре. Взел съм всички мерки и предписания на лекарите. Силно препоръчвам на моите сънародници да направят същото. Пожелавам на всички бързо възстановяване."

Маринакис е бил в ложите на прочутия стадион "Сити граунд" за последния мач на "Форест" - петъчната загуба от "Милуол" във второто ниво на английския футбол с 0:3. На този етап не е ясно дали бизнесменът се е срещнал с отбора. Със сигурност е разговарял с хора от ръководството, снимал се е с фенове - такива снимки се появиха в издания като "Дейли Мейл".

Ако е имал близък контакт с тима, това означава изолация в следващите две седмици, което ще се отрази на програмата в Чемпиъншип. В периода на "Нотингам" предстоят срещи с "Шефилд Уензди", "Хъдърсфилд" и "Бристол Сити". Карантината може да обхване и "Милоул".

А до ограничителни мерки може да се стигне и по линия на "Олимпиакос". В четвъртък тимът приема "Уулвърхемптън" в първи осминафинал от Лига Европа. И без признанието на Маринакис двубоят ще се играе без публика. В предишната фаза "червено-белите" шумно елиминараха "Арсенал", а босът изживя триумфа на "Емиратс".

Всички играчи и служители на "Олимпиакос" днес са пратени на тестове в атинска болница.

Междувременно през следващите две седмици мачовете в испанската Ла Лига ще се играят пред празни трибуни. Това е минималният срок. Лигата спази препоръка на спортното министерство на страната. Двубоят "Барселона" - "Наполи" от Шампионската лига идната седмица също ще е без публика на "Камп Ноу", както и останалите срещи на отборите от Иберийския полуостров в евротурнирите.

В цяла Европа мачове се отлагат или преминават в тиха обстановка. В Италия всички спортни събития са отменени до началото на април.