Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Началник на Военномедицинска академия и председател на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски обяви, че до обяд ще бъдат разкрити резултатите от 7 проби за коронавирус.

След като миналата вечер двама заразени бяха настанени в "Пирогов", няма открити засега нови положителни проби.

"В света има близо 120 000 зарани хора, което е с 3100 случаи повече отколкото вчера. Четирест и шест човека са изследвани във ВМА, които са показали отрицателни резултати. В Националния център са 121 в Стара Загора са 33, във Варна - 24. В късните часове вчера бяха потвърдени резултатите на двамата пациенти, които са в УМБАЛСМ „Пирогов“. Те са семейство над 66-годишна възраст. Днес има още 7 случая, които трябва да бъдат потвърдени до обяд. Веднага ще бъдете уведомени дали са положителни или отрицателни", допълни той.

Мутафчийски подчерта, че се внимава да не се допусне разпространение на заразата в рамките на лечебните заведения.

"Болните ще бъдат настанени в отделения, които са отделени от другите отделения, изолирани, спазват се хигиенни мерки", обяви той. "Пирогов остава да работи. 49 лежащи болни, свъзани по някакъв начин с установените случаи, са изолирани и са във вътрешната клиника, която е отделена от основната сграда на Пирогов. 30 души от персонала работят в тази клиника, наблюдават се и са проверявани за коронавирус", подчерта Мутафчийски.

От настанените вчера двама пациенти в "Пирогов" 74-годишният мъж е във влошаващо се, но стабилно състояние. Шейсет и шест годишната жена обаче е в критично състояние.

Коментари

Фатмак-китаристът, който неизвестно как и защо

стана шефче на т.нар. "кризисен щаб" след като проспа началото на епидемията има само една задача и тя е да дезинформира публиката за реалния батак.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.