Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Нови два случая на коронавирус в България. Този път в София. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг.

Случаите са открити в "Пирогов".

66-годишна жена и 77-годишен мъж, са дали положителни проби за коронавирус.  Те са семейство, а синът им е работил в стоков базар "Илиянци". С това случаите у нас стават шест.

Мъжът е постъпил вчера с обострена дихателна недостатъчност. Жената е постъпила днес в тежко състояние. Интубирана е веднага, обясни председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски. Контактните лица на заразените са 89 души. Започва процедура по тяхното изследване и поставянето им под карантина.

Заразените не са пътували в чужбина.

Очаква се 60-70 % от населението на Европа да претърпи коронавируса, каза още Борисов, след като по-рано участва онлайн в извънреден Европейски съвет с държавните и правителствени ръководители на ЕС във връзка със ситуацията около коронавируса.

Според Борисов мерките вече са много закъснели, а маските вече не хващат вируса.

"Единственото, което можем да правим, е да се опитваме да го ограничим", каза Борисов.

На извънредния Европейски съвет е било взето решение да се предостави финансиране в размер на 25 милиарда евро на държавите-членки за оборудване за медицинска техника.

"Да бъдат стимулирани финансово големите предприятия и да започнат масово производство на аспиратори – това ще бъде нещо, което в следващите седмици и месеци ще бъде най-необходимо за болниците", каза Борисов.

Според него в момента е въпрос на чест да се намери ваксина.

"Имаме българска компания, която е много напред, в САЩ правят изследвания", допълни той.

Борисов изрази и надежда в следващите месеци да се открие и лекарство. Той обясни, че не може да се говори за затваряне на градския транспорт, тъй като това би довело до колапс на икономиката.

Ето какви са данните от статистиката, която поддържа Джон Хопкинс - световно известна медицинска верига.

Коментари

Положението у нас днес е като това в Италия преди 2-3 седмици.

Държавата и нейните зависими тролове, некадърните калинки като Годжи, отричат съществуването на проблема и демонстрират "смелост", всъщност нищонеправене, но реално вече са се изолирали, запасили и подготвили варианти за лечение, каквито за хората, чиито синове работят на Илиенци няма да има. Хора, очевидно пипнали заразата преди седмици се откриват при случайни обстоятелства. Не може да се намери каналът, по който са заразени. Цъфтят в цялата държава. При това, случайно намерените са в тежко състояние, т.е. сериозно натоварващи здравната система. Напълно вероятно е, че мнозина от починалите с подобни синдроми в рисковите групи в предните 1-2 седмици просто не са били тествани и всъщност са разпространявали вируса навсякъде. ВМА вече няма възможност да приема пациенти, които ще ходят по другите болници. По другите болници положението е на пълна липса на подготвеност. Минете например през коя да е централна софийска болница. От първа ръка, в една, в която уж има най-голям брой легла за коронавирусите, докторите и персоналът още шетат без предпазни средства, "дезинфекцира" се еднъж дневно, а по клозетните чиниии има размазано да не казвам какво... След две седмици ще цари тотален хаос, паника и хората ще боледуват и ще мрат. Ще мрат и хората с болести, които ще останат нелекувани заради "ваканциите", липсата на организация, липсата на лекари. Доволни ще са само приватизаторите-продавачи на обезболяващи, които сега ще вдигнат цените, както вече вдигнаха цените на маските и другите предпазни средства. Короната ясно показа колко струва "европейското" управление на мутроолигархията и колко струват тези, които ги подкрепяха досега. Държава на боклуците, сър.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.