Бившият италиански премиер Силвио Берлускони (83 г.) изостави последната си интимна приятелка Франческа Паскале (34 г.) за по-млада манекенка, съобщават днес италианските медии.

Събитието беше оповестено с официално прессъобщение на партията на Берлускони “Форца Италия” в момент, когато страната се бори с епидемия от коронавирус, която вече взе 107 жертви. 

То уточнява, че Берлускони и Паскале “остават приятели” след осем години интимно съжителство.

Новата повелителка на сърцето на ненаситния Кавалиере е 30-годишната Марта Фашина, депутатка от неговата партия.

Паскале е доверила на клюкарската преса в Италия, че Фашина спяла в луксозната вила “Аркоре” на Берлускони, близо до Милано, само за да бъде на разположение за делови срещи. 

През това време самата Паскале обитавала друга луксозна вила наблизо, която милионерът ѝ е купил.

Силвио Берлускони и Франческа Паскале. Снимка Туитър

Новината за новата любов на бившия премиер гръмна, когато жълти вестници публикуваха снимка как той и Фашина излизат от хотел в Швейцария, разхождайки неговите кучета.

“Забавно ми е да видя как членка на парламента разхожда кучето ми, но това не ми пречи”, коментира Паскале.

Два пъти разведеният и осъден за данъчна измама медиен магнат Берлускони доминира в политическия живот на Италия две десетилетия и води четири правителства, а сега е евродепутат от Европейската народна партия.

Покрай многото си ексцентричности, той стана известен и със соаретата оргии “бунга бунга”, които организираше с ята млади жени на някогашната си луксозна вила на о. Сардиния.

Апелативен съд отмени присъда от 7 години затвор за незаконна сексуална връзка с малолетна египетска танцьорка, която той получи през 2013-а.

Берлускони тръгва към политическите върхове на страната си от най-ниските стъпала на шоу бизнеса. Във върха на славата му някои коментатори го наричаха “видеократ”. Той започва пътя си като певец и аниматор на забавни програми на туристически кораби, за да се превърне в най-големия медиен магнат на Италия.