Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Газпром кандиса накрая на цената не заради изключителните умения на Бойко Борисов или още по-малко на Николай Павлов (изпълнителен директор на "Булгаргаз"), а заради Европейската комисия и наблюдаващия за спазването на споразумението.

Прав е Юлиан Попов - на 3 март Европейската комисия ни освободи от Газпромовския монопол, защото очевидно сами не се справяхме.

За сведение на TTF (който е хъбовия репер) цената от вчера е 9,3 eвро за МВтч. А новата цена, която тепърва ще получаваме е близо 13,5 евро за МВтч.

Трябва да изчакаме и да видим отражението в крайните цени, защото се обзалагам, че крайните клиенти на "Булгаргаз" няма да получат целия размер на по-ниските цени.

Накратко - преди плащахме 135 процента по-високи цени за руския газ, сега ще плащаме САМО 40 процента повече отколкото можем да си купим природен газ на холандската борса.

Не е работа на никой политик да преговаря за цената на природния газ. Има си пазари за това.

Спестиха ни срещу какви други ангажименти сме получили тази цена. Нали трябва да знаем цялата истина.

Добрата новина е, че и на тази цена има по-добри оферти от газпромовските. Представяте ли си, какво "дране" е било?

 

 

Ключови думи

Коментари

Някога....

робът е бил радостен като му дадат комат хляб и му ударят само 10 тояги!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.