Да не се лъжем... И само Джони Деп да беше дошъл, пак щеше да напълни залата.

Но проектът Hollywood Vampires, който се е запътил към "Арена Армеец" на 11 септември, окончателно къса глави! Джони Деп там дели сцена с дядо Алис Купър и Джо Пери (от "Аеросмит").

Финалният извод е, че от тази гарнитура само "карибският пират" не е стъпвал у нас. Чуйте го обаче как изпълнява този "музикален Тадж Махал", написан от Дейв Бауи...

Като казахме Heroes, трябва да кажем, че тя е песен от Rise. Това е вторият албум на тази супер-холивуд-рок-алкóхолик банда, който излезе на повърхността на пазара на 21 юни 2019 г. под етикета на германския инди издател EarMusic.

С 13 песни оригинален материал, албумът съдържа и 3 кавъра. Само чуйте този:

Като казахме авторски материал,...

... всъщност албумът бива нееднозначно приет.

Тук може би е моментът да пъхнем в звездния небосклон (не)скромния принос на барабаниста Глен Собел (доведен от Алис Купър), басиста Крис Уайз (свирил с Ози Озбърн, Ейс Фрийли, The Cult), другия китарист Томи Хенриксен (от Warlock и пак Алис Купър).  Докато звездите отпред си развяват... микрофончетата, бандата отзад кърти основно с тяхна заслуга.

С вампирите на живо са забивали Дъф Маккаган и Мат Соръм, както и Робърт де Лио от "Стоун Темпъл Пайлътс". А ако пък случайно си мислите, че Aerosmith е група за лигави балади с на Стивън Тайлър дъщеря му, пак си помислете:

 

 

Но, като казахме спорен търговски успех, не така стоят нещата с дебютния албум на супергрупата. Който се казва Hollywood Vampires, както пък точно се е казвал клубът за поркане на Алис Купър, който отворил през 1970-те. 

В първата "тава" освен пеещият Джони и Алис Купър са гласовете още на сър Кристофър Лий, Брайън Джонсън, Пери Фарел и сър... Пол Макартни. Добър лайнъп, а?!

Невероятният Брайън по това време имаше проблеми в AC/DC. Ама пък как само пее Робърт Плант - като за глух човек!

Сред музикантите, участвали в албума, са Боб Езрин, Орианти, Слаш, Дейв Грол, синът на Ринго - Зак Старки, Роби Кригър... Роби Кригър, човече - от The Doors!

Ето тук свири, ако случайно ви звучи познато:

Албумът става № 43 в Билборд 200.

А преди да е дошъл септември и за да не си мислите, че животът на Джони Деп почва с татуировките, очната линия и небрежните шапки, да си припомним:

Джони отдавна обича китарата и обича да си посвирва, и то да си посвирва не на какво да е ниво - да си припомним това му участие с Oasis: