Международната боксова федерация (IBF) е насрочила на 3 март търг за правата върху провеждане на мач за световната титла в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, пише журналистът от щатската телевизия ESPN Дан Рафаел.

Процедурата трябва да се осъществи в офисите на IBF в Спрингфийлд, Ню Джързи. Поканени са мениджърите на двамата съперници.

Дотам се стига, тъй като те не можаха да се разберат и два пъти искаха отсрочка от IBF. Който спечели наддаването, диктува условията и осигурява парите за двубоя. Все пак щабовете на Джошуа и Пулев имат време до 3 март да сключат вече доста протакания контракт. 

В последните дни - покрай визовите си проблеми в САЩ и недопускането му до Чикаго, Кубрат Пулев заяви, че очаква "договорът да бъде подписан до дни".

В началото на преговорите той и българският му мениджър Ивайло Коцев искаха двубоят да е на наутрална територия, например Истанбул, докато Джошуа настоява да се бие във Великобритания.

Това бе едната пречка. А другата, според промоутъра на шампиона - Еди Хърн, многото пари, поискани от Пулев. Онзи ден Кобрата каза, че се е съгласил с всичките "унизителни условия" на Хърн и Джошуа, само и само да излезе срещу него и да го победи.

Кубрат Пулев е претендент на IBF, а Джошуа трябва да направи защита на титлата си срещу него, ако иска да я запази.

Същевременно се завъртя интрига покрай вероятността да се организира мач, обединяващ всички титли, между Антъни и Джошуа и Тайсън Фюри, детронирал с технически нокаут в неделя Дионте Уайлдър за титлата на WBC.

Американецът заяви, че ще активира клауза за трети мач срещу Фюри. Това е добра новина за Кубрат Пулев.