"Лудогорец" пристигна в Милано преди утрешния реванш срещу "Интер" от 1/16-финалите в Лига Европа, който ще се играе на "Сан Сиро" от 21,00 ч местно време (22,00 българско) без публика. "Нерадзурите" спечелиха в Разград с 2:0 миналия четвъртък.

На сайта на "орлите" бяха публикувани снимки на футболистите, които съгласно препоръките носят маски, за да се предпазят от коронавируса. Заедно с играчите на Павел Върба пътува вирусолог.

Област Ломбардия, най-големия град в която е Милано, е епицентърът на заразата, а досега в Италия починалите от болестта са 12. 

Пресконференциите на двата отбора бяха отменени, както и официалният обяд с представители на УЕФА утре, съобщава сайтът. Освен за феновете двубоят ще бъде затворен и за журналисти. По-късно всички в делегацията на българския тим сложиха и ръкавици.

 

Клубът е взел всички превантивни мерки за престоя в Милано. Футболистите, треньорите и придружаващите ги лица следват стриктно инструкциите и съветите на медицинските власти.

Отборът се прибира в България веднага след мача с "Интер". Самолетът на "Лудогорец" се очаква да кацне на летището в София около 4,00 ч на 28 февруари. Първоначално се планираше "орлите" да пренощуват в Милано.