Срещата реванш от 1/16-финалите от турнира за Лига Европа между "Интер" и "Лудогорец" ще се играе на "Джузепе Меаца", но пред празни трибуни.

"Нерадзурите" са изпратили съобщение на "орлите", които потвърдиха новината на страницата си в Интернет. Ето и съобщението:

"Уважаеми привърженици на Лудогорец,

в 16,15 ч. днес получихме официално писмо от Интер, с което бяхме уведомени, че местните здравни власти разрешават мачът реванш от 1/16 финалите в Лига Европа в четвъртък (27 февруари) от 21,00 ч. местно време да се играе на "Сан Сиро" при закрити врати, без привърженици на двата отбора. Според колегите от Интер ще бъдат допуснати само отборите, както и техните официални делегации.

Допълнително ще се доуточнят активностите около мача - пресконференцията и официалната тренировка на отбора.

Все още нямаме официално потвърждение и от УЕФА, която е главен организатор на мача.

Остава в сила препоръката на Външно министерство феновете да не пътуват в района на Ломбардия.

Билетите, закупени за мача могат да бъдат върнати в офисите на клуба. За тези от вас, които са заплатили по банков път съобщаваме, че парите също ще бъдат възстановени. За целта се свържете с клуба на имейл: tickets@ludogorets.com за повече подробности.

ПФК Лудогорец продължава подготовката за своето пътуване, като очаква и официални инструкции от УЕФА", съобщава сайтът на "Лудогорец".

Причината е епидемията от новия коронавирус, която покоси Италия и е особено активна в област Ломбардия, най-големият град на която е Милано. На 24 февруари смъртните случаи в страната са поне 6.

По-късно УЕФА потвърди решението на "Интер". Централата добавя, че следи ситуацията в Северна Италия.