Лек автомобил се вряза в карнавалното шествие в градчето Фолксмарзен в германската провинция Хесен.

Ранени са най-малко 30 души, повечето от тях деца, съобщи полицията. Според властите най-вероятно става дума за умишлено деяние. Мъжът се е врязал в множеството, като преди това е заобиколил огражденията, а сред хората е натискал газта и е преминал поне 30 метра, преди да спре. Според очевидци хората от шествието са щели да го линчуват и се е наложило полицията да го охранява.

Той е арестуван. Според местни хора става дума за млад мъж от същото градче. По-късно бе официално обявено, че нападателят е 29-годишен германски гражданин.

Фолкмарзен е градче с 6800 жители на 30 км от Касел.

Поне една трета от ранените са в тежко състояние, засега няма информация за загинали. Повечето пострадали са съвсем малки деца. На мястото на атентата линейки помагат и на родители в шок.

По-късно се разбра - по данни отново на властите в Германия, цитирани от БТА, че шофьорът е бил ранен и не може да бъде разпитан веднага. Според Ройтерс от прокуратурата във Франкфурт са заявили, че още не могат да коментират мотивите за атаката, но се разследват всички възможности.

Разследването срещу нападателя се води за опит за убийство. Случаят за момента не е поет от антитерористичния отдел на федералната прокуратура, което, според световните агенции е знак, че се отдава предпочитание на версията за умишлено деяние, което обаче не се счита за атентат.