Премиерът Бойко Борисов отговори публично - през страницата си във фейсбук, провокиран и от статия на Николай Драганов в Клуб Z. Темата - вярно ли е или не е вярно, че все повече българи се завръщат от чужбина. Накратко историята е следната - премиерът пусна вчера във фейсбук данни от Националния статистически институт за завърналите се сънародници в годините 2012, 2015 и 2018 и на база растящия им брой обяви тенденция, че все повече българи си идват от чужбина при неговото управление.

 
Тъй като от графиката отсъстват числата за напусналите България българи в същите години, Николай Драганов сравни числата и установи, че прирастът в резултат на миграционните процеси от и към чужбина е все още отрицателен. 
 
 
Борисов пък отговори по следния начин, споменавайки поименно Драганов: 
 
Факт е, че според данните на НСИ - Национален статистически институт броят на българите, завърнали се от чужбина, расте около четири пъти. Вярно е, че все още има много българи, които заминават, но пък има и много, които се прибират у дома. Докато преди посоката беше само една, сега немалък брой хора отиват да научат нещо ново, да се доусъвършенстват и се връщат в България. За да бъде страната ни по-добро място за живот, работя за запазване на кохезионната политика, за привличане на нови инвеститори, за енергийна диверсификация, за повишаване на доходите, за развитие на инфраструктурата и т.н. Предстои важна работна седмица и ще продължа да правя всичко възможно за развитието на страната, за да може посоката на хората да е само една и тя да е към България. В заключение, когато аз съобщавам добра новина, опонентите ми и анализаторите Николай Драганов се надпреварват да обясняват как „това не е вярно, не било точно така“. Частната медия bTV е излъчила репортаж, ползвайки същите данни, докато аз съм бил в самолета на връщане от Брюксел. Лъжем ли bTV, аз и НСИ - Национален статистически институт? Приемам критика, но не и лъжата.