Софийският районен съд остави днес в ареста заместник-директора на Трето районо управление на МВР в София Красимир Любомиров, който е един от двама полицаи обвинени, че са се опитали да откраднат печалба от тотото от възрастна жена, предаде БНТ.

Съдът освободи по липса на доказателства началника на група от СДВР Николай Стоименов.

Любомиров се е разплакал  пред съдиите и е твърдял, че срещу него се води целенасочена атака. Той и другият заподозрян са били доведени в залата с белезници и по искане на защитата им в залата не са били допуснати камери, предаде БНТ.

Съдът каза, че извън ареста Любомиров би могъл да въздейства върху свидетели. Ако бъде признат за виновен, го заплашват от една до шест години затвор.

Прокуратурата обвинява Любомиров, че се е опитал да представи от свое име печелившия фиш, който друго лице е откраднало в трамвай от собственичката му заедно с нейна чанта.

Според БНТ в залата е станало ясно, че двамата полицаи са се познавали от пет години и имали контакти в криминалния контингент. Имали са и практика в разследванията на уличните кражби, която им е помогнала да намерят крадците на фиша. Не са регистрирали обаче това в СДВР.