Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Срещата беше ползотворна. Набелязани са мерки, които предстоят и които на този етап подлежат на малко обсъждане, преди да ги споделим пред вас медиите и пред обществото."

Това каза днес главният секретар на МВР Ивайло Иванов след среща, проведена в Главна дирекция "Национална полиция" със служителите по сигурността на банките, посветена на зачестилите въоръжени грабежи.

Освен другото, при главния секретар сутринта била направена оперативка от охранителните шефове на МВР. На нея били набелязани краткосрочни мерки - на първо място ще се засили полицейското присъствие в големите градове на страната, където има банкови институции, банкови офиси "и въобще фирми, които оперират с по-големи финансови средства". 

Ще бъде анализирано кои са уязвимите обекти и ще бъдат зададени приоритетно за обход от патрулите, стана ясно още от думите на Иванов.

Отделно местните подразделения на полицията ще посетят всякакви обекти, които са в денонощен режим, каза още той и даде пример с атакуваните денонощен магазин в София и клон на EasyPay във Враца.

"Общо взето идеята е на всички отговорни институции да вземем мерки, да създадем такива условия, че да сведем тези престъпни посегателства до минимум. Хора, които имат такива намереня, да ги обезкуражим - каза той. - И ако, не дай Боже, се случи, да има много бърза реакция." 

Установен и задържан е банковият обирджия от вчера от София, стана ясно още от думите на полицейското ръководство. С бандита се е работило цяла нощ. 

По думите на Иванов обаче не може до всеки банкомат да има полицай.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.