В една вечер "Реал" (Мадрид) и "Барселона" отпаднаха зрелищно в турнира за Кралската купа на Испания, при това от баски, съотнетно "Реал Сосиедад" и "Атлетик" (Билбао).

На "Сантяго Бернабеу" тимът на Зинедин Зидан бе разбит - 3:4, макар че в края можеше да стигне до равенство, след като губеше с 0:3 и 1:4.

Норвежецът Мартин Йодегор, който е преотстъпен от "Реал", огорчи отборът, който държи правата му, в 21-ата минута. След почивката резултатът набързо стана 3:0 с попадения на Александър Исак в 54-ата и 56-ата.

Марсело намали в 59-ата, Мерино върна аванса на състава от Сан Себастиян в 69-ата. След още десет минути гол на Винисиус не беше зачетен след разглеждане на ВАР.

Финалният щурм на "белите" все пак им донесе две попадения, дело на Родриго (81-ата) и Начо Фернандес в добавеното време. В края на шестминутното продължение "Реал" изтърва възможност за 4:4.

Фазата на четвъртфиналите се оказа последната в напреварата и за "Барселона". В котела на стадион "Сан Мамес" в Билбао гостите видяха как Иняки Уилямс отбелязва единствения гол в третата минута след изтичане на редовните 90 - 1:0 за "Атлетик".

Преди това Барса създаде повече и по-чисти възможности да открие резултата.

Така на полуфиналите остават двата отбора на Баската автономна област плюс "Гранада" и "Мирандес".