Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Томас Кемерих от либералната "Свободна демократическа партия" (FDP) стана премиер на Тюрингия, благодарение отчасти на крайнодясната "Алтернатива за Германия" (AзГ), която го подкрепи, съобщи Би Би Си.

Канцлерката Ангела Меркела заяви, че местните избори трябва да бъдат повторени и определи начина, по който Кемерих е бил назначен "непростим". Според нея така AзГ ще засили позициите си в Източна Германия.

"Това бе лош ден за демокрацията, ден, в който бе разрушена дългата и горда традиция на ценностите на Християндемократическия съюз. Това по никакъв начин не се вписва с идеите на ХДС, и начина , по който действаме по време на съществуването на партията ни", сподели тя.

До този момент основните партии в страната винаги отказваха да се споразумяват с "Алтернатива за Германия", която се ползва с голяма подкрепя в Тюрингия.

На третия тур при гласуването в регионалния парламент депутатите от AзГ подкрепиха не кандидата на своята партия, а Кемерих. Така либералът надделя с един глас (45 срещу 44) над фаворита - досегашния премиер Бодо Рамелов от партия "Левица".

Кемерих бе подкрепен от и от Християндемократическата партия на Меркел.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.