Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Автомобил на Нисан (Nissan) измина автономно трасе с дължина 370 километра във Великобритания. Това е най-дългото и най-сложно подобно пътуване в страната, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
В момента автомобилостроителите се съревновават да развиват безпилотни технологии, които коренно променят пътуванията.
Великобритания ухажва разработчици на автономни превозни средства, надявайки се да получи дял от промишленост, която се очаква да бъде на стойност около 900 милиарда лири (1,2 трилиона долара) в целия свят през 2035 година.
Компактният седан Нисан лийф (Nissan Leaf) е пропътувал 370 километра от техническия център на японския автомобилостроител в Кренфилд, Южна Англия, до завода в Съндърланд на североизток, заедно с традиционните участници в движението.

Нисан лийф (Nissan Leaf). Снимка Уикипедия


Маршрутът включва пътища без или с минимални маркировки, кръстовища, кръгови и магистрали, използвайки усъвършенствана технология за позициониране, подпомогната от Джи Пи Ес (GPS), радар и от Лидар (технология за дистанционно получаване на информация за отдалечени обекти - бел. ред.) Тя позволява на превозните средства да се движат по пътища и да преодоляват препятствия. 

Коментари

.

Да се пробват у нас. Не само, че няма маркировки, ами и пътя липсва на места

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.