Босът на "Ефбет" Цветомир Найденов заяви, че е готов да се върне като основен спонсор на "Левски" при оттегляне на Васил Божков от клуба. Хазартният бос направи изказването на излизане от бТВ, след като преди това даде гръмко интервю срещу Божков, в което му отправи и обвинения за изнасилвания, в т.ч. на непълнолетни момичета.

Босът на "Нове холдинг", който е извън България, отговори.

Найденов обяви, че няма опасност паричните потоци като спонсорство към спорта от страна на "Ефбет" да престанат покрай войната с Васил Божков. Той заяви, че подпомагането на българския спорт за него е "кауза".

"Докато имам възможност ще го правя. Към момента щом си вървят договорите, имам възможност", отговори Найденов. "Даваме по 25 милиона на година".

"Васил Божков е от 19 февруари миналата година, докато ние от години го правим това. Ако се махне сегашният спонсор в "Левски" ("Национална лотария", бел. ред.) ние ще се върнем като генерален спонсор. Аз съм си от ЦСКА, няма как да стана собственик на "Левски". За Васил Божков не знам, аз съм си от ЦСКА", добави.

Дали феновете на "сините" ще приемат такова спонсорство?

"Ние бяхме една година преди Васил Божков генерален спонсор, а спонсор - шест годии преди това", добави Найденов по отношение на взаимоотношения на "Ефбет" с клуба от "Герена". 

Колко пари са дадени на "сините"?

"Над милион и двеста на година", завърши Цветомир Найденов.