Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От днес в Берлин влезе в сила закон, с който се замразяват наемите. Той обхваща периода 2019-2024 година и забранява увеличаването на наемите на всички жилища - с изключение на тези, които са построени след 2014 година.

Берлинският парламент прие закона със 150 гласа „за“ и 85 „против“. Той засяга общо 1,5 милиона жилища. Консерваторите от ХДС заявиха, че ще атакуват закона в съда. Те гласуваха срещу него.

Наеми ще могат да се увеличават, само ако собственикът на жилищито направи ремонт или санира, но дори и тогава увеличението не може да надхвърля 1 евро на квадратен метър.

С този закон управляващите се опитват да озаптят цените на наемите и имотите в германската столица, които през последните години се увеличиха драстично. Специалисти обаче критикуват закона и смятат, че той няма да допринесе за облекчаване на жилищната ситуация, а ще я ожесточи още повече.

Коментари

Комунизмът се завръща :)

Напливът на брекзит-бегълци от Лондон явно е счупил всички рекорди.
10 стинки's picture
10 стинки
10 стинки

а такаа,

Дали не се задава референдум за автономно ГФР...
 's picture

Pen40

Какво ми пука за наемите в

Какво ми пука за наемите в Берлин? Кажете за наемите в Люлин, Надежда и Обеля!
Orlin V's picture
Orlin V
Orlin

Капка

Капке, радваш ли се на "успехите" на левицата? :)
Чичо Хаджи's picture
Чичо Хаджи
chris_vicom

Ако така падаха цените на наемите...

Ето на това се казва пазарна икономика и демокрация! :)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.