Мениджърите на Антъни Джошуа и Кубрат Пулев са близо до сключване на договор за световната титла по бокс в тежка категория, но искат още две седмици от Международната боксова федерация (IBF), за да го финализират.

Това заявява Еди Хърн, който представлява шампиона, пред американската спортна телевизия ESPN. Това е втора отсрочка, подадена към IBF от Хърн. Първият срок за подписване на контракт с официалния претендент Кубрат Пулев изтече на 13 януари. Последва удължаване до 31-и.

Сега Хърн и "Топ Ранк", която стои зад Кобрата, апелират за още един компромис - до 14 февруари. В случай, че не се стигне до договор с Пулев или друг боксьор, Джошуа рискува да загуби титлата на IBF.

Малко по-късно ESPN информира, без да се позовава на източник, че отсрочката е дадена.

Вчера Хърн обяви пред "Скай спортс", че мачът най-вероятно ще бъде на Острова, тъй като такова е желанието на Джошуа след мачовете в Ню Йорк и Рияд през миналата година. Опции са стадионите на "Тотнъм", "Арсенал", "Туикенам", който е за ръгби, националният на Уелс в Кардиф и т.н.

Сблъсъкът ще е през май или юни, пояснява Хърн.

"Големият казус е, че Пулев иска да изкара от този мач възможно най-много пари, казва промоутърът. - Във Великобритания няма много пари, но такова е желанието на Ей Джей. Четири стадиона са в играта. Джошуа срещу Пулев ще е в Обединеното кралство."

Пред ESPN обаче Хърн изказва друга теза - че няколко страни по света са заявили интерес да приемат срещата, но преговорите с тях вървели бавно и изисквали време. 

По-рано този месец изтече информация, че мачът ще е в Истанбул, после като възможност се появи и Катар.