Ще има мач за световната титла по бокс в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев и той ще е през месец май в Истанбул, съобщава bTV, като не се позовава на официален източник.

Новината все още не е потвърдена от боксовите институции и от щабовете на двамата, но е постната в страницата на българския боксьор във Фейсбук.

Двубоят ще е на стадиона на местния гранд "Бешикташ" - "Водафон арена". Датата ще се уточни допълнително. Кубрат е официален претендент на IBF, а Джошуа притежава три световни титли, включително и на тази федерация.

За втори път в кариерата си Кобрата получава шанс да стане световен шампион. В края на 2014 г. той загуби от Владимир Кличко с нокаут в Хамбург, а това е единствоното му поражение на професионалния ринг. През 2017-а трябваше да се бие с Джошуа на националния стадион в Кардиф, но се контузи.

Балансът на Пулев е 28 победи и 1 загуба. За последно той срещна американеца Райдъл Букър в Калифорния и го победи по точки - миналият ноември.

Антъни Джошуа си върна титлите на 7 декември в Саудитска Арабия - отново по точки срещу Анди Руис, който го детронира на 1 юни в Ню Йорк. Това пък е единствената загуба на британеца, дошла с технически нокаут. Джошуа има 23 победи.

IBF даде срок на Антъни и Кубрат до 31 януари, за да договорят мач, в противен случай англичанинът рискуваше да се прости с един от коланите си без мач. 

Капацитетът на стадиона на "Бешикташ" е за 41 хиляди зрители на трибуните.