Група фенове на "Манчестър Юнайтед" хвърли факла и димки в дома на изпълнителния вицепрезидент на "Манчестър Юнайтед" Ед Удуърд, съобщиха световните агенции.

Те са написали заплашително послание на вратата му и са пели песни със заплаха на живота на оперативния шеф на клуба - най-високопоставеният след собствениците от американското семейство Глейзър.

По време на хулиганската атака Удуърд, съпругата му и двете им дъщери не са били в оценения от британските таблоиди на 2 милиона паунда свой дом в Чешир.

Босът е меко казано недолюбван от запалянковците на "червените дяволи". Особено напоследък заради продължаващото слабо представяне на отбора и липсата на трансфери. Те издигат плакати на "Олд Трафорд", с които призовават Удуърд да напусне. Вече няколко пъти наемат малък самолет, който прелита над стадиона по време на мач с надпис срещу Удуърд и семейство Глейзър.

Полицията разследва снощния инцидент. Няма пострадали, няма и големи поражения в имението на шефа. За инцидента е получен сигнал по телефона.

"Едно е феновете да изразяват своето мнение, но съвсем друго е, когато има проява на криминално деяние и заплаха за живота на човек. Просто няма извинение за подобни неща. Знаем, че футболният свят ще застане зад нас. Работим с полицията по идентифицирането на лицата, отговорни за своеволната атака", се казва в официално съобщение на "Манчестър Юнайтед".

Ед Удуърд беше съветник на милиардера от Флорида Малкълм Глейзър и неговите синове по време на придобиването на "червените дяволи", осъществено през 2005 г. Впоследствие той започна да се изкачва в клубната йерархия и замени Дейвид Гил, който беше доста по-успешен на същата позиция.

През 2004 г. хулигани потрошиха колата на бившия директор на клуба Морис Уоткинс - отново покрай сделката с Глейзър.