Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Либийската Национална петролна корпорация (National Oil Corporation) обяви извънредно положение, след като сили на така наречената Либийска национална армия, лоялна на фелдмаршал Халиф Хафтар, блокираха днес основните петролни терминали, разположени в източната част на страната, предадоха АФП и ТАСС.

В комюнике на Националната петролна корпорация (НПК) се посочва, че спрял износът от пристанищата от петролния пояс, белия дроб на либийската икономика, Брега, Рас Лануф, Седра и Харига. Това блокиране ще предизвика свиването на производството на петрол на страната от 1,3 милиона барела дневно до 500 000 барела дневно, според компанията.

Мисията на ООН за подкрепа в Либия изрази дълбоко безпокойство във връзка с плановете да се спре добива на петрол в Либия и предупреди, че това решение ще има тежки последици.

Мисията на ООН призова всички страни в либийски конфликт да проявяват сдържаност и подчерта колко важно е да се запази целостта и неутралитета на НПК.

Износът на петрол е основният източник на приходи за Либия. "Черното злато" е донесло на страната близо 42 милиарда долара през 2019 година, според НПК, отбелязва ДПА.

Говорител на Либийската национална армия, заяви, че самият либийски народ е решил да затвори петролните съоръжения.

Редица световни лидери се събират утре в Берлин на конференция, чиято цел е да бъде постигнато прекратяване на бойните действия в Либия.

Ключови думи

Коментари

Наиграхте ли се?

Радвайте сега се на плодовете на натовското превратаджийство в Северна Африка.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.