Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Командирът на Либийската национална армия Халифа Хафтар и Агила Салех, председател на парламента в Източна Либия, напуснаха Москва, без да подпишат споразумение за прекратяване на огъня с правителството на националното съгласие на премиера Файез Сарадж, предаде ТАСС, цитирайки либийската агенция ЛАНА, съобщава БТА.

В същото време се стигна до нови въоръжени сблъсъци в южната част на столицата Триполи. Телевизия "Хадас" цитира изявление на Либийската национална армия, която заявява, че е решена да победи.

По-рано бе съобщено, че Хафтар е поискал срок до тази сутрин, за да проучи споразумението за прекратяване на огъня, предложено след непреки преговори в Москва с правителството на националното съгласие.

Командирът на Либийската национална армия заяви, че предложеният му в Москва проект за споразумение за прекратяване на огъня с правителството на националното съгласие на премиера Файез Сарадж е пренебрегвал редица искания на неговата страна, предаде ТАСС.

Халифа Хафтар и Сергей Лавров.

"Проектът пренебрегва много от исканията на либийската армия", заяви Хафтар, цитиран от телевизия "Ал Арабия". Той вече напусна Москва, без да подпише споразумението за прекратяване на огъня.

По-рано арабският клон на телевизия "Скай нюз" заяви, че на непреките преговори в Москва Хафтар е настоявал силите на ЛНА да бъдат допуснати в Триполи и да се създаде правителство на националното единство, което да получи одобрението на парламента, който заседава в източния град Тобрук.

Файез Сарадж и Реджеп Ердоган.

Освен това фелдмаршалът настояваше на международен мониторинг за изпълнението на споразумението, в който да не участва Турция, както и извеждане на "доведените от Сирия и Турция наемници" от Либия.

След като Хафтар напусна Москва, започнаха нови въоръжени сблъсъци в Триполи. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.