Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Загубата на растеж заради Брекзит от другата страна на Ламанша би могла да превиши общата сума на вноските на Лондон в бюджета на ЕС, пише "Хъфингтън пост" в изданието си на френски език, цитирано от БТА.
Болезнена сметка. От вота за Брекзит през 2016 година решението за излизането от ЕС вероятно ще струва над 200 милиарда британски лири до края на 2020 година, според икономист от Блумбърг икономикс (Bloomberg Economics). Това е почти пълната сума, която Великобритания е внесла в бюджета на ЕС през последните 47 години.
Според проучване на Блумбърг икономикс и Бизнес инсайдър (Business Insider) икономическият растеж на Обединеното кралство е намалил темпа си в сравнение с другите страни от Г-7 от 2016-а, годината на вота. Предполага се, че икономиката на страната щеше да нарасне с 3 процента повече, ако резултатът от вота бе отхвърляне на Брекзита, посочва медията.
Като се ръководи от тези данни, икономистът Дан Хенсън посочва, че цената на вота вече е 130 милиарда лири, а в края на годината дупката, която ще трябва да се запълва ще нарасне с още 70 милиарда лири или ще стане общо 200 милиарда лири.
В същото време Бизнес инсайдър посочва данни на библиотеката на Карамара на общините, която прави оценка на общия принос на Великобритания в бюджета на ЕС от 1973-а до 2020 година и тя е 215 милиарда британски лири, отчитайки въздействието на инфлацията.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.