"Аз съм изпълнявал съвестно правомощията си."

Това каза в залата на спецсъда министърът в оставка Нено Димов. Специализираният наказателен съд прие аргументите на прокуратурата и остави Димов в ареста за постоянно.

Според наблюдаващия прокурор Ангел Кънев, ако бъде на свобода Нено Димов може да повлияе на свидетели, както и на събирането на доказателства или да извърши друго престъпление. Той все още не е освободен от Народното събрание и има влияние в министерството, смятат от прокуратурата. Според Ина Лулчева - адвокат на Димов, това не е възможно, тъй като прокуратурата вече притежава цялата документация, свързана с обвинението.

Прокуратурата обвинява Нено Димов в това, че не е изпълнил задълженията по закон - да прекрати подаването на вода за промишлени нужди,. Той е бил информиран 23 месеца, че притокът в язовир “Студена” намалява значително.

От прокуратурата смятат още, че министърът е извършвал престъплението през продължителен период от време и това го прави обществено опасен. А според адвокат Лулчева по делото липсват доказателства, че Димов е бил изрично уведомяван за проблем с водата на яз. "Студена".