С призив към столичния кмет - Йорданка Фандъкова, да се сменят плочките на тротоарите по бул. "Витоша" между - "Св. Неделя" и Съдебната палата, излязоха от гражданската инициатива "Спаси София". В В официалната страница във фейбук оттам посочват, че настилката е "срам за всяка европейска столица".

"В сърцето на града, един от най-оживените тротоари от години е развалина - счупени и "плюещи" плочки, криви колчета, бетонови замазки.

Нима никой в Общината не е забелязал трагичното състояние на тротоара? Цената ли ви плаши - за няколко квадрата плочки или просто сме свидетели на поредната проява на безотговорност към града ни? Или може би се чака поредният грандиозен проект, този път за ремонт на пл. "Св. Неделя", който трябва да ни реши всички проблеми?", питат от "Спаси София". 

От инициативата смятат, че за да може София да стане подреден и красив град, преди да се изливат десетки милиони в "знакови" проекти ала Графа, градът трябва да се поддържа.

И се обръщат лично към столичния кмет - "да накара подчинената ѝ администрация да работи ежедневно, а не да се надява веднъж на 40 години да се ремонтира (некачествено) някой обект, след което отново изцяло да забрави за него".

"Отправяме предизвикателство към кмета - ремонтирайте показания тротоар в най-кратки срокове!", завършват оттам.