Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Колеги, приятели, близки се сбогуваха днес с дългогодишната директорка на Нова тв Силва Зурлева.

Тя почина при трагичен инцидент на 1 януари тази година в къщата си в Ковачевица.

Поклонението беше в църквата "Св. София" в столицата. 

 

Зурлева бе филолог и журналист. Завършила със златен медал СУ "Св. Климент Охридски" със специалност българска филология и новогръцки език и литература.

Преводач на художествена литература, пишеше и рецензии за книги от балкански автори.

Работила като редактор последователно в БНТ и София прес, става кореспондент на гръцки вестници и списания. През 1992 година започва дейност в консултантския бизнес – чужди инвестиции и приватизационни сделки.

 

От 10 май 1999 г. бе управител на медийната групировка „Антена България“, а от март 2001 г. - председател на съвета на директорите на Нова телевизия. Тя бе човекът с огромни заслуги Нова да стане една от двете най-гледаеми телевизии в България. През 2009 г. стана член на управителния й съвет.

 

 

 

Талантлив и можещ професионалист, Силва Зурлева беше председател на фондацията "Национален съвет по журналистическа етика" и полагаше истински усилия в борбата за морал в журналистиката. На 8 май 2019 г. беше отстранена от Нова телевизия, след като братя Домусчиеви станаха собственици на медията.

Поклон пред паметта й!

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.