Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тленни останки от иранския генерал Касем Солеймани и лидера на подкрепяните от Техеран иракски милиции Абу Махди ал Мухандис, които бяха убити при въздушен удар на САЩ в Ирак, са изпратени в Иран за ДНК тестове, за да бъдат идентифицирани телата им. Това съобщиха днес иракските "Сили за народна мобилизация", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В съобщението се посочва, че телата на двамата командири и на иракски бодигард са на части и обезобразени от експлозията на американските снаряди край международното летище в Багдад.

Тестът ще отнеме няколко дни, след което останките на иракския военен лидер ще бъдат върнати в Ирак, за да бъдат погребани в свещения за шиитите град Наджаф.

Ал Мухандис бе тясно свързан с Иран десетилетия наред, припомня АП.

Иран обяви тридневен траур заради смъртта на генерал Солеймани.
Неговото тяло бе върнато днес в Иран, съобщи официалната информационна агенция ИРИБ, цитирана от Ройтерс.

Тленните останки на Солеймани бяха превозени със самолет до югозападния ирански град Ахваз.

ИРИБ публикува видеоклип със свалянето от самолет на обвития в иранското знаме ковчег на Солеймани под звуците на военен оркестър.

Репортаж, предаван на живо от държавната телевизия, показа как хиляди опечалени иранци, облечени в черно, преминават през Ахваз.

Тялото на Ал Мухандис, убит заедно със Солеймани, също беше транспортирано в Ахваз, информира ИРИБ.

Коментари

ефрейтора от 50130's picture
ефрейтора от 50130
ефрейтора

За някои други ,

няма да има материал и за ДНК тест...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.